Z hladké mouky, prášku do pečiva, másla, 120g moučkového cukru a žloutků vypracujeme na vále vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie, necháme v lednici asi půl hodiny odpočinout, pak ho vyválíme na velikost plechu a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180°. Těsto rovnoměrně potřeme pikantní marmeládou (rybízovou, višňovou, malinovou apod). Z bílků ušleháme tuhý sníh, jemně do něj vmícháme 200g moučkového cukru, vanilkový cukr a 200g mletých ořechů (nebo kokosu, podle toho, co má kdo raději). Směs rozetřeme stěrkou na těsto se zavařeninou, povrch můžeme posypat hrubě nasekanými ořechy. Pečeme na 180° cca 20 - 25 minut - po vložení do trouby přepneme program na troubě jen na spodní pečení (vypneme vrchní vyhřívání). Po upečení necháme vychladnout, polijeme polevou (čokoládovou, rumovou nebo žloutkovou), necháme zaschnout a ostrým nožem krájíme na řezy o velikosti 2x3cm.
Tip: Londýnské řezy můžeme udělat buďto s ořechy, nebo s kokosem, podle toho, co máte raději. Pokud chceme cukroví polévat polevou, nesypeme povrch sekanými ořechy.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek